Menu Luk

Om Maskinrummet Skagen

En historiefortælling på ældre skibsmotorer

Besøg os og få en oplevelse

Motormuseum

Om Maskinrummet Skagen 

Maskinrummet blev stiftet i 2020 af Henning Kjeldsen, og åbnede dørene op til samlingen i 2021.

På nuværende tidspunkt (Juli 2022), så består Maskinrummet af over 450 alverdens slags motorer fra over 120 forskellige producenter og hentet fra forskellige lokaliteter i hele Europa. Man vil derudover også kunne opleve over 1000 maritime effekter, over 50 model- og 300 flaskeskibe.

På Maskinrummet er der 7 ansatte + frivillige til at tage god hånd om de besøgende og samlingen. De ansatte og frivillige har alle forskellige faglige baggrunde; fiskere, skibsmontører, smede, mekaniker, motor-entusiaster og altmuligmænd, som supplerer hinanden med faglighed og godt humør, samt passer godt på hinanden.

Maskinrummet takker for den frivillige hjælp + de donationer i form af; motorer, materielle sager, kunst og litteratur

Oplev en motor- og søfartshistorisk verden helt tæt på:

Maskinrummet ønsker at de besøgende trives og kan få en god oplevelse ud af deres besøg. Det ønskes også, at man kan blive oplyst på en del af den historiske-, teknologiske- og såvel den socialeudvikling i gennem tiden.  Derfor vil der blive opstartet motorer og være noget informativt i form af skiltning med data + forklaring fra personalet (spørg endelig ved spørgsmål).

Samlingen omfatter industri-, stationære- landbrug- og maritime-motorer hvor drivkraften enten kan komme fra petroleum, benzin eller diesel. Udover disse motorer, så vil man også kunne opleve veteran biler, knallerter, maritime-instrumenter/apparater/udstyr, gamle magasiner og manualer på motorer, samt værktøj, model- og flaskeskibe, kedler og beholdere.

En samling med stor fremdrift og højt tempo:

I starten af januar 2022 begyndte Maskinrummet at opbygge Jegindø-elværket i det gamle værksted, bestående af 4 motorer; 2 BUKH fra 1930, 1 B&W og 1 Frichs fra ca. 1950.

Jegindø-elværket og 2 andre afdelinger (Skipper Jensens Mindestue, flaske- og modelskibe samlingen) stod klart til påsketræffet der blev afholdt d. 14/4.

Siden da (Juli) er der blevet afholdt motortræf og der er kommet omtrent 40-60 motorer og materielle sager til samlingen.